CASA MARIA
Roses1Roses2

В името на розата

(Едно споделено пътуване в няколко изречения и много кадри)

Kакто повечето хубави неща, така и това се случи съвсем неочаквано – с едно телефонно обаждане от Яна, нежната половина на OurHood. „Имам идея...

June 19, 2022Текст Мария Гальова-ДжуроваEtc.
Marrakech2 1Marrakech2 2

Маракеш за начинаещи

(Част трета: Дворецът Bahia)

Задължителна дестинация за посетителите на Маракеш, дворецът Bahia е образец на мароканската и ислямската архитектура. Наречен Bahia („блясък“ на арабски) заради великолепието и внушителността си, той е считан за една от най-представителните сгради на своето време.

June 7, 2022Текст Мария Гальова-ДжуроваEtc.
Tanneries1Tanneries2

Маракеш за начинаещи

(Част втора: Кварталът на кожарите)

Отправяме се към кожарския квартал на Маракеш. Мони категорично отказва да участва в това приключение – гледал бил филм по National Geographic за мястото и нямало нужда да ходи... След известни уговорки (граничещи със заплахи от рода „ти ще ме помолиш за нещо“) успявам да навия my second best бодигард – Алекс – да ме придружи. Мятаме се на един тук-тук и след двайсетина минути екстремно маневриране из тесните алеи на медината се озоваваме в северозападната част на стария град, където се намира квартала на кожарите.

April 27, 2022Текст Мария Гальова-ДжуроваEtc.
marakesh1marakesh2

Маракеш за начинаещи

(Част първа)

Маракеш е като от приказките на Шехерезеда. Пиршество от цветове, ухания, звуци и емоции, които замайват сетивата. Задължителна дестинация за всеки себеуважаващ се пътешественик. Няколко дни не са достатъчни, за да опознаеш града, но с точния гид е възможно да се вземе максимума от неговото вълшебство. Следва кратък пътеводител за местата от нашия must see списък.

April 23, 2022Текст Мария Гальова-ДжуроваEtc.